Köszöntő

Tisztelt Kollégák, Kedves Barátaim!

2017-ben, az immáron 30. alkalommal, kiemelkedő és folyamatosan bővülő érdeklődés mellett megrendezett, kiváló előadóinknak hála színvonalas Füvészkerti Urológus Napok után, 2018-ban is megrendezzük a 31. FUN-t. A FUN történetében klasszikus elvnek számító, egy teremben zajló kongresszusnak köszönhetően, hazánk leglátogatottabb előadásaival sikerült megvalósítani a rendezvény célját, a minél magasabb szintű és sikeres szakorvos továbbképzést. Helyszín a tavaly már sikeresen vizsgázó Aquaworld Resort Budapest. A program az előző évihez hasonló, a hazai kiemelkedő, véleményformáló kollégák mellett külföldi, neves urológusokat is meghívtunk, hogy beszámoljanak szakterületük legújabb eredményeiről.

A 31. FUN meghívott külföldi régi és új előadói között köszönthetjük Professor Christoph Klinglert, régi barátunkat, aki Wilhelminenspitalban Ausztria legnagyobb urológiai osztályának vezetője és az Osztrák Urológus Társaság jelenlegi elnöke. Ugyancsak Ausztriából, Innsbruckból érkezik Peter Rehder főorvos, aki a rekonstruktív urológiai sebészet világszerte ismert, kiemelkedő képviselője. Nagy örömömre szolgál, hogy „hazai” de külföldről érkező előadóink között köszönthetjük Fariborz Bagherit aki mindannyiunk büszkeségére Dubai legnagyobb urológiai osztályának nagyra becsült vezetője. A tavalyi esztendőben, két új nagy múltú és nagyforgalmú kórház urológiai osztályán történt osztályvezető váltás. Nagy szeretettel üdvözöljük Domján Zsoltot a Szt. János Kórház és Szepesváry Zsoltot a Petz Aladár Megyei Kórház Urológiai Osztályainak frissen kinevezett osztályvezetőit 2018-as konferenciánk hazai díszvendégeiként.

A FUN alapvető törekvése a hazai urológusok továbbképzése, rezidenseink és fiatal szakorvosjelöltjeinknek oktatása. Továbbra is legfőbb szándékunk e célok elérése és támogatása, kiemelt hangsúllyal a következő urológus generáció minél jobb felkészítésére és képzésére. Fentiek alapján rezidensek, szakorvosjelöltek részére a szakmai program látogatása továbbra is ingyenes.


Várunk szeretettel minden kedves kollégát, barátot a szakmai és társasági programra.  
Prof. dr. Nyirády Péter
Igazgató
Semmelweis Egyetem
Urológiai Klinika és Uroonkológiai Centrum